eşler kronometre ile ölçüm yapti. erken boşalma sorunundan yakinan erkekler aslinda gayet normal.
erken boşalma problemi olduğunu düşünen erkeklerin, diğer erkeklerden yalnızca 31 saniye daha erken orgazm olduğu saptandı.
alman bilim adamları, erken boşalma problemi olduğunu düşünen pekçok erkeğin, gelişi güzel bir fizyolojik bozukluğunun olmadığını belirledi. rheinische post gazetesinde yer alan haberde, ürolog frank sommer in 45 çift üstünde yaptığı araştırmaya yer verildi. çiftleri kronometreyle yatağa gönderen sommer, erken boşalma problemi olduğunu düşünen erkeklerin, diğer erkeklerden yalnızca 31 saniye daha erken orgazm olduğunu saptadı.
araştırmaya 25 ila 40 yaşlarında toplam 45 erkek katıldı. bunlardan 15 i erken orgazm olmaktan şikayetçi, 15 i cinsel hayatından memnun kişiden, kalan 15 i ise avrupa da görevli ürologlardan oluştu. erkeklerin eşlerinin penetrasyon ile orgazm arasındaki süreyi ellerindeki kronometreyle ölçtüğünü gösteren sommer, erken boşalmaktan şikayetçi erkeklerin ortalama 2 dakika sonra, memnun erkeklerin 3 dakika sonra, ürologların ise yaklaşık 6 dakika sonra orgazm olduklarını söyledi.
araştırma sonucuna göre, 2-3 dakika içerisinde orgazm olan erkeklerin gelişi güzel fizyolojik bozukluğunun olmadığını kaydeden sommer, bundan başka ilişki sırasında bu sürenin daha uzun veya daha kısa algılanabileceğini söyledi.
sommer, deneye katılan çiftlerin en az iki yıl beraber olduklarını, deneylerin de birkaç gün arayla üç kez yapıldığını belirtti.