?

Fasulye caglayani tarifi

Fasulye çağlayanı tarifi

Fasulye çağlayanı



fasulye çağlayanı malzemeleri:

2 kutu ton balığı

500 gr. çalı fasulyesi

yarım paket burgu makarna

8 adet haşlanmış patates

10 adet yeşil soğan

2 adet salatalık turşusu

1 su bardağı konserve mısır

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

1 adet limonun suyu

karabiber

tuz







fasulye çağlayanı tarifi:

makarnayı kaynayan tuzlu suda 7 dakika haşlayıp süzün.



fasulyeyi yıkayıp, kaynayan tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. soğuması için soğuk suda bekletin. haşlanmış patatesi küp biçiminde doğrayıp bir kaba alın. makarna, yağı süzülmüş ton balığı, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan ve ufak küçük doğradığınız turşuyu ilave edin. mısır, karabiber ve tuzu da ekleyip, karıştırın. hazırladığınız sosu salataya dökün.



ortası delik kek kalıbına fasulyeleri yan yana dizip hazırladığınız salatayı içerisine dökün. fasulyelerin uç kısımlarını salatanın üzerine doğru kapatın. elinizle üzerinden hafifçe bastırın. buzdolabında 2 saat bekletin. servis tabağına kalıbı ters çevirerek koyun.







sosun tarifi



ayrı bir kapta mayonez, limon suyu, hardal ve zeytinyağını çırpın.



afiyet olsun...





(fasulye çağlayanı yemek tarifi, fasulye çağlayanı yemeğinin yapılışı, fasulye çağlayanı yemeği pişirmek, fasulye çağlayanı yemeği nasıl yapılır ? )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder