Jöle sopranolar tarifi
Jöle sopranolar
jöle sopranolar malzemeleri:
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 adet limon kabuğu rendesi
1 paket toz çilekli veya ahududu jöle
meyve harcı için:
2 adet şeftali
2 adet orta boy tatlı elma
15-20 adet çilek veya 2 adet muz
(ya da sizin damak zevkinize kalmış gelişi hoş bir çeşit meyve olabilir)
süslemek için:
8-10 top vanilyalı dondurma
jöle sopranolar tarifi:
orta boy bir tencerenin içerisine su, toz şeker, limon kabuğu rendesini koyalım ve orta dereceli ateşin üstüne oturtalım.
öte yandan meyvelerimizi soyup, minik kuşbaşı et formunda küp küp doğrayalım. üstüne kararmamaları için limon sıkıp, bir kenarda bekletelim.
bir taraftan da ortası delik kek kalıbını ya da ortası delik olmayan ama kesinlikle kelepçeli olan bir kek kalıbını ortaya çıkaralım. akan suyun altında kalıbın içini yıkar gibi ıslatalım.
bu arada ocaktaki şekerli suya bakalım. kaynamaya başlayınca derhal içerisine toz jölemizi aktaralım ve ocağın altını kapatalım. bu sıcaklık jöleyi eritmek için yeterlidir ancak devamlı karıştırarak da jöleyi iyice eritelim. şimdi içini ıslattığımız kalıbın içerisine, meyveleri karıştırarak koyalım. sonra üstüne bir miktar ılıklaşmış jöleyi boşaltıp, buzdolabına donmaya bırakalım. yaklaşık 4-5 saat yeterlidir, ama siz iyisi mi bir gece bekletin. ertesi gün kalıbın kelepçesini açıp, çok dikkatlice servis tabağına meyveli jöleyi oturtalım. tıpkı pasta gibi dilimleyelim ve servis yapalım. ama tepelerine bir top dondurma koymayı unutmayalım, afiyet olsun.
afiyet olsun...
(jöle sopranolar yemek tarifi, jöle sopranolar yemeğinin yapılışı, jöle sopranolar yemeği pişirmek, jöle sopranolar yemeği nasıl yapılır ? )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder