?

Lazer epilasyon ve hormonal dengesizlikler

Lazer epilasyon ve hormonal dengesizlikler

Kıllarımızı hiç mi hiç sevmiyoruz! kadın-erkek hepimiz onlardan kurtulmak için elimizden geleni yapıyoruz. bilhassa kadınsı güzelliğin kıllarla barışması pek olası görünmüyor. gerçi kıllara karşı daha hoşgörülü olan toplumlar da var. ama biz onları anlamakta zorlanıyoruz. çünkü bizim ülkemizde, epilasyon hem güzelliğin hem de temizliğin ön şartı sayılıyor. bunun yanısıra de genç-yaşlı fark etmiyor. pürüzsüz bir ciltten ne anlıyoruz ? herhalde ilk olarak kılsız bir cildi! ama biliyor musunuz, gerçekte bu olası değil. hepimiz, vücudumuzda 5 milyon kıl kökü ile dünyaya geliriz. bunların bir milyonu saçlı derimizde, 4 milyonu vücudumuzda bulunur. ne var ki kıllarımızın çoğu görünmeyecek kadar incedir. ince tüylere & lsquo; ayva tüyü' (düve) denir. kurtulmaya çalıştığımız kalın, belirgin, koyu renkli tüyler & lsquo; terminal' tüylerdir.

yeni yöntemler

* kalıcı epilasyon ile kökten çözüm: kıllarımızdan köklü bir biçimde kurtulmanın tek yolu, kalıcı epilasyon yaptırmaktır. bu tedavi kılları köküyle birlikte yok eder. ağda ve sir gibi geçici epilasyon yöntemleri bir miktar becerikli kişiler tarafından basitçe tatbik edilebilir. ama kalıcı epilasyon ciddi bir eğitim, deneyim ve teknik donanım gerektirir. yani kalıcı epilasyon tıbbi bir işlemdir.

* iğneli epilasyon: iğneli epilasyon veya elektrikli epilasyon kıl kökünün elektrik akımı ile yakılmasıdır. bu yöntem kıllara teker teker uygulanır ve uzun vakit alır. bu teknik 1995 yılına gelinceye kadar rakipsizdi. hala yaygın olarak kullanılmasına karşın, artık başka seçeneklerimiz de var.

* ışıklı epilasyon: bu yöntemler, cilt altına renkli ışık gönderir. böylece tüylerin gövdelerinde ve köklerinde bulunmakta olan renk pigmentleri ısınır. böylece kıl kökleri bize veda etmiş olur! işlem süresince cildin yüzeyi soğutulur. ışıklı epilasyonun en hoş neticeleri, beyaz tenlerde ve koyu renkli tüylerde kendini gösterir. t bunlar kıllara tek tek değil, bölgesel olarak tatbik edilir. t foto epilasyon cihazlarının cilde temas ettiği alan genellikle lazerlerden daha geniştir. bu da daha hızlı epilasyon anlamına gelir. bundan başka foto epilasyon cihazları ile esmer ciltlerde hatta sarı veya gri tüylerde bile diğer tekniklerden daha iyi neticeler alınır.

biz kalıcı epilasyon talep edenleri sorgusuz sualsiz, plansız programsız tedaviye almayız. çünkü kıllanma olabildiğince karmaşık bir olaydır. örneğin; hamilelikte, hormon bozukluklarında ve kortizon tedavileri sırasında veya bazı ilaçların yan etkisiyle vücutta tüylenme artabilir. bu gibi geçici durumlarda hormonal dengesizliğin tedavi edilmesiyle problem büyük ölçüde ortadan kaldırılabilir. kalıcı epilasyona ihtiyacı azaltabilir. çünkü ilaçların kesilmesinden sonra her şey normale döner. ancak uzun süreli kortizon tedavilerinde kıllanma zaman zaman öylesine rahatsız edici boyutlara varır ki, bir yandan tedavi sürerken, bir yandan da epilasyona devam etmeyi düşünebiliriz.

* güneş ve solaryuma dikkat! ışıklı epilasyon yapılmadan önce ve yapıldıktan sonra, 15 & prime; er gün müddet ile doğrudan güneş ışığı veya solaryumdan kaçınmak gerekiyor. güneşte koyulaşan ten rengi ışığı daha fazla çekince istenmeyen tepkiler ortaya çıkabilir. örneğin; ciltte kızarıklık ve lekelenmeler meydana gelebilir. ciltte sulanmalar da olabilir.

* lazer epilasyon sabır ister! epilasyon görünen bütün tüylere uygulanır. ancak daima, tüylerin bazıları etkin, kimileri pasif dönemdedir. epilasyon ise yalnızca etkin dönemdeki tüyleri tesirler. diğer tüyleri yok etmek için onların harekete geçmesini beklemek gerekmektedir. bu müddet kasık ve bacaklarda 18-24 ayı bulabilir. bu da birkaç ay süren aralıklarla, ortalama 6-8 seans epilasyon anlamına gelir. netice alınmaya başlanması aynı kişide bile bölgeden bölgeye değişebilir.

örneğin; kollar 8 ayda, bacaklar 1 yılda, sakal bölgesi 1. 5 yılda bitebilir.

acele etmeyin

epilasyonda kıllar yok olurken derinin hasar görmemesi çok mühimdir. dolayısıyla acele edilmesi sakıncalıdır. bilhassa iğneli epilasiyonda daha hızlı ilerlemek uğruna kalıcı izler kalması işten bile değildir.

* kalıcı lazer epilasyon yapılamayacak olan durumlar:

* kalbinde pil olan kişilere epilasyon uygulanmaz.

* bağışıklık sisteminde problem olanlara epilasyon yapılamaz.

* ağır şeker hastalarına epilasyon yapılamaz.

* ateşli hastalıklar süresince epilasyon ertelenir.

* dudakta uçuk varsa, bıyık epilasyonu yapılamaz.

* etkin akneli bölgelere elektrikli epilasyon uygulanmaz.

* tüylü benlerin epilasyonu tartışma konusudur.

* kısa bir müddet önce güneş ışınlarına maruz kalmış kişilere, lazer veya foto gibi ışıklı epilasyon yapılamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder