?

Uyusturucu madde bagimliginin sonuclari

Uyuşturucu madde bağımlığının sonuçları

Uyuşturucu madde bağımlılığı üç dönemde incelenebilir.

alışma dönemi : uyuşturucu maddeyle ilk tanışma dönemidir. bu dönemde yalancı bir dünyaya dalarak keyif alma duygusu ön plana çıkar. kişi kararsızdır, uyuşturucuya başlamamak için direnir. istediği vakit uyuşturucuyu bırakacağını düşünür. vücutta kalıcı bir fiziksel hasar yoktur. lazım tıbbi yardım yapılırsa kolaylıkla uyuşturucuyu bırakabilir. kişilerde yersiz davranışlar, aşırı neşe ve durgunluk, dalgınlık, unutkanlık arkadaşlardan ayrılarak yeni gruplara katılma gibi farklılıklar uyuşturucu kullanmaya başladığının belirtileridir.

doyma dönemi: bu dönemde kişi yaşantısını devam ettirebilmek içinuyuşturucu maddeyi kullanmak mecburiyetindedir. artık keyif alma gereksinimi yoktur. maddenin yoksunluğunda büyük sıkıntı ve sorunlar

doğmaktadır. görme bulanıklığı, göz bebeklerinde küçülme, ağız kuruluğu, ellerde titreme, nabız ve solunum sayısında azalma, zehirlenme ve ölüm olayı görülebilir. aşırı doz alındığında başlangıçta husursuzluk,sesli ve ışıklı uyarıcılara karşı aşırı tepki görülür. hallüsinasyonlar, terleme, bulantı ve kas krampları meydana gelir. idrar ve dışkı kontrölü kaybolur. solunum düzensizleşir. kalp atımı ve kan baskısı düşer. titremelerle baygınlık, koma ve ölüm meydana gelir.

uyuşturucu bağımlılığı erken dönemde yakalanıp tedavi edilemez ise kişiyi ölüme sürükleyen bir alışkanlıktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder